Συνταξιοδοτικά Προγράμματα

 

Η εθνική σύνταξη με πλήρη ασφάλιση έχει οριστεί στα 384 ευρώ. Σε αυτήν θα προστίθεται και μία αναλογική με χαμηλή ανταποδοτικότητα. Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, η ανασφάλιστη εργασία, η αύξηση της υπογεννητικότητας και ταυτόχρονα του προσδόκιμου επιβίωσης, κάνουν επισφαλές ακόμα και το μέλλον της βασικής σύνταξης. Η Ελλάδα γερνάει και οι μελλοντικοί εργαζόμενοι δεν θα είναι αρκετοί για να στηρίξουν τους συνταξιούχους.

Οι συνέπειες

Η μεταβολή του εισοδήματος κατά τη συνταξιοδότηση θα επιφέρει αλλαγές στον τρόπο ζωής των Ελλήνων και θα διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες. Οι βασικές ανάγκες για υγεία, τροφή, στέγη θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Το πρόβλημα δεν θα είναι μόνο οικονομικό.

Η Λύση

Το κενό καλούνται να αναπληρώσουν τα Ιδιωτικά Συνταξιοδοτικά Προγράμματα. Βασικό γνώρισμα της Ιδιωτικής Σύνταξης είναι η ανταποδοτικότητα. Εισφέρουμε δηλαδή για εμάς τους ίδιους ενώ στα κρατικά ταμεία καταβάλλουμε έναν φόρο, τον οποίο ουδέποτε θα καρπωθούμε.

Στην τελευταία μελέτη παγκόσμιου πλούτου οι αριθμοί είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικοί. Στα εκατό ευρώ, που οι Δυτικοευρωπαίοι διαθέτουν σε ρευστά διαθέσιμα ( τραπεζικές καταθέσεις, μετοχές, χρεόγραφα, ομόλογα, ασφαλιστικά προγράμματα), τα 40 τα επενδύουν σε ασφαλιστικές εταιρίες. Οι Σουηδοί αποταμιεύουν το 39 %, οι Νορβηγοί το 32 %, οι Δανοί το 49 %, οι Ολλανδοί το 67 % και οι Αυστραλοί το 52 % για να συμπληρώσουν την κρατική τους σύνταξη. Οι Έλληνες αποταμιεύουν μόνο το 5 % των χρημάτων τους σε Συνταξιοδοτικά Προγράμματα γιατί μέχρι πρότινος ένοιωθαν ασφαλείς με τις κρατικές συντάξεις. Τα ποσοστά αυτά θα συγκλίνουν.

Εμείς…

Είμαστε εδώ για να σας δώσουμε την προστιθέμενη αξία που θα κάνει τη διαφορά. Από το 1967 παρέχουμε αξιόπιστες λύσεις και συνεχίζουμε με αγάπη και σεβασμό στον άνθρωπο και στις ανάγκες του.

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 210 6832641, 210 6810843 και 6944354726 ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας

Χρήσιμη ενημέρωση για τον καθορισμό των μελλοντικών μας επιλογών.


Το πρόβλημα της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν αφορά μόνο τη χώρα μας όπως πολλοί πιστεύουν. Υπάρχει σχεδόν σε όλα τα κράτη, που για χρόνια έκτιζαν το μέλλον των πολιτών τους στο λεγόμενο αναδιανεμητικό σύστημα ασφάλισης. Για να το πούμε άλλη μια φορά απλά, αναδιανεμητικό είναι το συνταξιοδοτικό σύστημα που οι εισφορές των εργαζομένων δεν αποταμιεύονται για τις δικές τους συντάξεις, αλλά καταβάλλονται αυτόματα στους ήδη συνταξιούχους. Όσοι λοιπόν βρίσκονται σήμερα στον εργασιακό βίο θα συνταξιοδοτηθούν από τους μελλοντικούς εργαζόμενους..

Σχεδίασε το μέλλον σου γιατί εκεί πρόκειται να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου !

Μαρκ Τουέιν


  • Σκεφτείτε μέσα από αυτό που επιθυμείτε να είστε αύριο. Για να υλοποιηθεί μία ιδέα, μία σκέψη, ένα όνειρο ζωής πρέπει πρώτα να έχει πραγματοποιηθεί στο μυαλό σας. Αν πραγματικά το θέλετε, τότε σίγουρα θα γίνει. Χρειάζεται όμως προγραμματισμός και να ζείτε με αυτόν το στόχο. Μία παλιά κινέζική παροιμία λέει: Η καλύτερη χρονική στιγμή για να φυτέψεις ένα δένδρο ήταν πριν από είκοσι χρόνια..η επόμενη καλύτερη στιγμή είναι τώρα !

Γνωρίζω σήμερα τη σύνταξη που θα εισπράττω αύριο..


  • Επιλογή του ποσού της σύνταξης ή του εφάπαξ
  • Επιλογή της ηλικίας συνταξιοδότησης
  • Επιλογή μεταξύ των μεγαλύτερων ασφαλιστικών ομίλων
  • Υπεραποδόσεις πέραν του εγγυημένου επιτοκίου
  • Δυνατότητα τιμαριθμικής αναπροσαρμογής για προστασία από τον πληθωρισμό
  • Καταβολή ενός σημαντικού κεφαλαίου στα αγαπημένα πρόσωπα σε απώλεια ζωής
Share This