Συντάξεις χηρείας – Ασφαλίσεις Ζωής

Ο τρόπος υπολογισμού και η διαδικασία απονομής των συντάξεων χηρείας που παρέχει η κοινωνική ασφάλιση έχουν αλλάξει δραματικά και ο-η σύζυγος αποζημιώνονται υπό προϋποθέσεις. Το σύστημα συνταξιοδότησης είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο. Αν π.χ. ο-η δικαιούχος της σύνταξης είναι ηλικίας από 52 έως 55 ετών, την εισπράττει μέχρι τα 55 και μετά τη δικαιούται αφού συμπληρώσει το 67ο έτος.

Επειδή κανείς δεν γνωρίζει τι κρύβει το μέλλον, είναι φρόνιμο να προνοούμε για τους ανθρώπους που μας αγαπούν και έχουν ανάγκη την προστασίας μας. Αποτελεί πράξη ευθύνης και ευλογία για εκείνον που έχει φροντίσει για τα παιδιά του, αν οι συνθήκες δεν του επιτρέψουν να τα δει να ενηλικιώνονται. Η στήριξη όμως που θα τους προσφέρει θα είναι ανυπολόγιστη γιατί ενδεχομένως θα τα αποτρέψει από δύσκολες καταστάσεις που θα αναγκάζονταν να αντιμετωπίσουν. Οι περισσότερες οικογένειες σήμερα στη χώρα μας οριακά καλύπτουν τις μηνιαίες υποχρεώσεις τους. Τι θα γινόταν αν σταματούσε ολόκληρη ή έστω η μισή (από τον ένα γονέα) ροή εισοδήματος; Υπάρχουν επίσης πολλοί που αποπληρώνουν στεγαστικό δάνειο και ενώ έχουν ασφαλίσει το ακίνητο (συνήθως επειδή υποχρεώνονται από την τράπεζα), δεν έχουν εξασφαλίσει τους αγαπημένους τους, που πιθανότατα να χάσουν το σπίτι τους, αν εκείνοι αποβιώσουν.

 

Παράδειγμα

Εφάπαξ αποζημίωση κεφαλαίου 100.000 ευρώ σε περίπτωση απώλειας ζωής από οποιαδήποτε αιτία (είτε από ατύχημα είτε από ασθένεια) ανάλογα με την ηλικία ασφάλισης:

  • 30 ετών συνολικά ασφάλιστρα 136 ευρώ ετησίως
  • 40 ετών συνολικά ασφάλιστρα 198 ευρώ ετησίως
  • 50 ετών συνολικά ασφάλιστρα 480 ευρώ ετησίως

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 210 6832641, 210 6810843 και 6944354726 ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας

 

Χρήσιμη ενημέρωση για τον καθορισμό των μελλοντικών μας επιλογών.


Το πρόβλημα της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν αφορά μόνο τη χώρα μας όπως πολλοί πιστεύουν. Υπάρχει σχεδόν σε όλα τα κράτη, που για χρόνια έκτιζαν το μέλλον των πολιτών τους στο λεγόμενο αναδιανεμητικό σύστημα ασφάλισης. Για να το πούμε άλλη μια φορά απλά, αναδιανεμητικό είναι το συνταξιοδοτικό σύστημα που οι εισφορές των εργαζομένων δεν αποταμιεύονται για τις δικές τους συντάξεις, αλλά καταβάλλονται αυτόματα στους ήδη συνταξιούχους. Όσοι λοιπόν βρίσκονται σήμερα στον εργασιακό βίο θα συνταξιοδοτηθούν από τους μελλοντικούς εργαζόμενους..

Σχεδίασε το μέλλον σου γιατί εκεί πρόκειται να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου !

Μαρκ Τουέιν


  • Σκεφτείτε μέσα από αυτό που επιθυμείτε να είστε αύριο. Για να υλοποιηθεί μία ιδέα, μία σκέψη, ένα όνειρο ζωής πρέπει πρώτα να έχει πραγματοποιηθεί στο μυαλό σας. Αν πραγματικά το θέλετε, τότε σίγουρα θα γίνει. Χρειάζεται όμως προγραμματισμός και να ζείτε με αυτόν το στόχο. Μία παλιά κινέζική παροιμία λέει: Η καλύτερη χρονική στιγμή για να φυτέψεις ένα δένδρο ήταν πριν από είκοσι χρόνια..η επόμενη καλύτερη στιγμή είναι τώρα !

Γνωρίζω σήμερα τη σύνταξη που θα εισπράττω αύριο..


  • Επιλογή του ποσού της σύνταξης ή του εφάπαξ
  • Επιλογή της ηλικίας συνταξιοδότησης
  • Επιλογή μεταξύ των μεγαλύτερων ασφαλιστικών ομίλων
  • Υπεραποδόσεις πέραν του εγγυημένου επιτοκίου
  • Δυνατότητα τιμαριθμικής αναπροσαρμογής για προστασία από τον πληθωρισμό
  • Καταβολή ενός σημαντικού κεφαλαίου στα αγαπημένα πρόσωπα σε απώλεια ζωής
Share This