photo_kalaitzakis  του Ζαχαρία Καλαιτζάκη

Τι πρέπει να προσέξουμε στην αγορά ενός συνταξιοδοτικού συμβολαίου;

 • Το σύνηθες λάθος  είναι η ψυχρή σύγκριση με άλλα είδη αποταμίευσης όπως καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές, ακίνητα. Πέρα από τις υψηλότερες και ασφαλέστερες αποδόσεις σε σχέση με τα τραπεζικά ιδρύματα, το μεγάλο πλεονέκτημα του συνταξιοδοτικού λογαριασμού είναι ότι ξεφεύγει από τα στενά όρια της απλής αποταμίευσης και γίνεται ένας μηχανισμός παραγωγής ισοβίου εισοδήματος.
 • Πρέπει να κτίζουμε το Λογαριασμό μας βάσει των οικονομικών μας δυνατοτήτων. Είναι προτιμότερο να ξεκινήσουμε με μία μικρότερη μηνιαία εισφορά και να την αναπροσαρμόσουμε στο μέλλον παρά να αναγκαστούμε να διακόψουμε. Ναι μεν θα μας επιστραφεί μέρος των ασφαλίστρων ή και όλο το ποσό, που ίσως αλλού να μην το είχαμε συγκεντρώσει, αλλά θα χάσουμε το δικαίωμα της επιπλέον σύνταξης.
 • Να ενισχύουμε το πρόγραμμα  με χρήματα που μας περισσεύουν. Οι λεγόμενες και έκτακτες καταβολές συμβάλλουν στην αύξηση της σύνταξης και παράλληλα προστατεύουν το κεφάλαιό μας από τους όποιους κινδύνους μπορεί να έχει μία τοποθέτηση σε ομόλογα ή καταθέσεις από το πολυσυζητημένο τελευταία «κούρεμα».
 • Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στη λέξη «ενδεικτικό-ή» είτε  αφορά κεφάλαιο είτε σύνταξη. Τα προγράμματα που επενδύουν σε αμοιβαία κεφάλαια δεν παρέχουν εγγυημένες αποδόσεις. Η διάρκεια βέβαια της αποταμίευσης έχει δείξει διαχρονικά ότι τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Όποιος όμως δεν επιθυμεί να ρισκάρει οφείλει να επιλέξει την εγγυημένη απόδοση. Κάποιες εταιρίες μάλιστα δεσμεύονται  και για το ύψος της σύνταξης πέραν του εφάπαξ. Κάτι που φαντάζει ουτοπία για τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης.
 • Η σταθερή συμφωνημένη ετήσια αναπροσαρμογή του ασφαλίστρου, εφόσον υπάρχει δυνατότητα επιλογής της, προστατεύει την αγοραστική δύναμη των χρημάτων μας. Τα παλαιά ασφαλιστήρια δεν είχαν αυτήν την εναλλακτική.
 •   Ο ρόλος του ασφαλιστικού συνεργάτη είναι μείζονος σημασίας ως προς την ανάλυση των αναγκών, την κατάρτιση του ασφαλιστικού προγράμματος, καθώς και την εξυπηρέτηση του ασφαλισμένου καθ’ όλη τη διάρκεια της ασφάλισης και δεν μπορεί να υποκατασταθεί από οποιοδήποτε απρόσωπο ασφαλιστικό ή τραπεζικό ίδρυμα.

Δημοσιεύθηκε στο euro2day.gr

 

 

Χρήσιμη ενημέρωση για τον καθορισμό των μελλοντικών μας επιλογών.


Το πρόβλημα της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν αφορά μόνο τη χώρα μας όπως πολλοί πιστεύουν. Υπάρχει σχεδόν σε όλα τα κράτη, που για χρόνια έκτιζαν το μέλλον των πολιτών τους στο λεγόμενο αναδιανεμητικό σύστημα ασφάλισης. Για να το πούμε άλλη μια φορά απλά, αναδιανεμητικό είναι το συνταξιοδοτικό σύστημα που οι εισφορές των εργαζομένων δεν αποταμιεύονται για τις δικές τους συντάξεις, αλλά καταβάλλονται αυτόματα στους ήδη συνταξιούχους. Όσοι λοιπόν βρίσκονται σήμερα στον εργασιακό βίο θα συνταξιοδοτηθούν από τους μελλοντικούς εργαζόμενους..

Σχεδίασε το μέλλον σου γιατί εκεί πρόκειται να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου !

Μαρκ Τουέιν


 • Σκεφτείτε μέσα από αυτό που επιθυμείτε να είστε αύριο. Για να υλοποιηθεί μία ιδέα, μία σκέψη, ένα όνειρο ζωής πρέπει πρώτα να έχει πραγματοποιηθεί στο μυαλό σας. Αν πραγματικά το θέλετε, τότε σίγουρα θα γίνει. Χρειάζεται όμως προγραμματισμός και να ζείτε με αυτόν το στόχο. Μία παλιά κινέζική παροιμία λέει: Η καλύτερη χρονική στιγμή για να φυτέψεις ένα δένδρο ήταν πριν από είκοσι χρόνια..η επόμενη καλύτερη στιγμή είναι τώρα !

Γνωρίζω σήμερα τη σύνταξη που θα εισπράττω αύριο..


 • Επιλογή του ποσού της σύνταξης ή του εφάπαξ
 • Επιλογή της ηλικίας συνταξιοδότησης
 • Επιλογή μεταξύ των μεγαλύτερων ασφαλιστικών ομίλων
 • Υπεραποδόσεις πέραν του εγγυημένου επιτοκίου
 • Δυνατότητα τιμαριθμικής αναπροσαρμογής για προστασία από τον πληθωρισμό
 • Καταβολή ενός σημαντικού κεφαλαίου στα αγαπημένα πρόσωπα σε απώλεια ζωής

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 210 6832641, 210 6810843 και 6944354726 ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας

 

Share This